Ладно цедено масло за јадење

Ладно цедените масла се еден вид на природно исцеден сок од семките на поедини видови на растенија, што во себе ги содржат само своите природни хранливи состојки и се одликувааат со мирисот и вкусот на самото семе. Тоа се нерафинирани и термички нетретирани масла, кои обилуваат со есенцијални масни киселини, витамини растворливи во масло, лецитини, фитостероли и минерали корисни за здравјето на луѓето. Сметаме дека нашите производи ќе им помогнат на потрошувачите да се вратат кон природниот и здрав начин на исхрана. Преработката на семињата се врши со примена на технологија на ладно цедење на семињата, што значи дека маслото механички се цеди на ниска температура (не повисока од 45°C), без употреба на топлина или хемиски растворувачи. По одделувањето на маслото од цврстите делови на семето, тоа физички се прочистува од примесите со помош на различни филтери и техники, по што се врши негово пакување во стаклени и пластични шишиња како готов производ.
 

ЛистаМрежа
Прикажи:
Сортирај по:
ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД ЛЕНЕНО СЕМЕ 500мл
Масло од лен 4000-2000 год п.н.е е периодот кога се смета дека започнало одгледувањето на ленот во М..
188 MKD
без ДДВ: 179 MKD
ЕКТРА ВИРЏИН МАСЛИНОВО МАСЛО  250мл
Денес, сите нутриционисти ставаат голем акцент на екстра девственото маслиново масло, затоа што тоа ..
104 MKD
без ДДВ: 99 MKD
ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД ГОРКА КАЈСИЈА 250мл
Горката кајсија потекнува од Западна Азија (Ерменија) или Кина. Ова мало дрво, со темно зелена боја,..
735 MKD
без ДДВ: 700 MKD
ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД ТИКВА 250мл 100%
Се смета дека тиквите потекнуваат од Централна Америка. Семиња на слични растенија се пронајдени во ..
294 MKD
без ДДВ: 280 MKD
САЛАТНО МАСЛО 1000мл
Ова масло е комбинација на ладно цедено сончогледово масло (70%) и екстра девственото маслиново масл..
231 MKD
без ДДВ: 220 MKD
ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД ЦРНО СЕМЕ 250мл
Маслото од црн ким е направено од црно семе, познато како Nigella sativa, кое има темна воја, тенко ..
331 MKD
без ДДВ: 315 MKD
ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД Q-10 250мл
Комплетен спој на природни ладно цедени масла од ленено семе и масло од горка кајсија. Здрава мешави..
200 MKD
без ДДВ: 190 MKD
ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД ЧИА 250мл
Чиа семе или Salvia hispanica спаѓа во групата на цветни растенија од фамилијата на нане кое потекну..
331 MKD
без ДДВ: 315 MKD
ЕКСТРА ДЕВСТВЕНО МАСЛИНОВО МАСЛО  1Л (ПЕТ)
Ова квалитетно маслиново масло може да се препознае по убавата зеленкаста нијанса и посебниот овошен..
278 MKD
без ДДВ: 265 MKD
МАСЛИНОВО МАСЛО 1Л
Потеклото на маслиновото масло е уште од антички времиња, кое тогаш било наречено ‘течно злато’. Ист..
163 MKD
без ДДВ: 155 MKD
ЛАДНО ЦЕДЕНО СОНЧОГЛЕДОВО МАСЛО 1000мл
Се смета дека сончогледот потекнува од Северна Америка и дека Индијанците се први кои почнале да го ..
89 MKD
без ДДВ: 85 MKD
ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД ЛЕНЕНО СЕМЕ 250мл
Масло од лен 4000-2000 год п.н.е е периодот кога се смета дека започнало одгледувањето на ленот во М..
104 MKD
без ДДВ: 99 MKD
ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД СУСАМ 250мл
Масло од сусам е растително масло добиено од сусамово семе. Масло од сусам потекнува од растението S..
125 MKD
без ДДВ: 119 MKD
ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД СЕМКИ ОД ТИКВА И СОНЧОГЛЕД 250мл
Ова е свежо исцедено масло од тиквини семки и сончоглед во сооднос 30:70. Тиквините семки даваат тем..
152 MKD
без ДДВ: 145 MKD
ЛАДНО ЦЕДЕНО СОНЧОГЛЕДОВО МАСЛО 250мл
Се смета дека сончогледот потекнува од Северна Америка и дека Индијанците се први кои почнале да го ..
62 MKD
без ДДВ: 59 MKD
ЛАДНО ЦЕДЕНО СОНЧОГЛЕДОВО МАСЛО 500мл
Се смета дека сончогледот потекнува од Северна Америка и дека Индијанците се први кои почнале да го ..
84 MKD
без ДДВ: 80 MKD
ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД МАСЛОДАЈНА РЕПКА 500мл
Маслото од репка или канола масло доаѓа од црното семе од репка растението, Brassica napus, кое п..
84 MKD
без ДДВ: 80 MKD
ЛАДНО ЦЕДЕНО МАСЛО ОД МАСЛОДАЈНА РЕПКА 1000мл
Маслото од репка или канола масло доаѓа од црното семе од репка растението, Brassica napus, кое прои..
89 MKD
без ДДВ: 85 MKD
ЛАДНО ЦЕДЕНО СОНЧОГЛЕДОВО МАСЛО 750мл
Се смета дека сончогледот потекнува од Северна Америка и дека Индијанците се први кои почнале да го ..
79 MKD
без ДДВ: 75 MKD
Агрофила Дооел © 2019. UKION SHOPS